ZA OVU SAMONIKLU BILJKU GOVORE DA LEČI PREHLADU: Jedna je od NAJZDRAVIJIH, onaj ko je ima ZABORAVI NA BOLEST
Zova, Foto: Printscreen/Youtube/Sonja Cvetkovic

LEKOVITA

ZA OVU SAMONIKLU BILJKU GOVORE DA LEČI PREHLADU: Jedna je od NAJZDRAVIJIH, onaj ko je ima ZABORAVI NA BOLEST

Pacijenti koji su koristili ekstrakt zove mnogo brže su se oporavili od ostalih pacijenata koji su bili deo ove studije.

Objavljeno:

Svako ko se iole malo bavi alternativnim lekovima zna da je zova jedna od biljaka koje izuzetno utiču na zdravlje.

Sambucus nigra, odnosno zova je samonikla biljka u obliku grma ili nižeg drveta od 3 do 10 m visine. Ima sitne žućkastobele cvetove koji su sakupljeni u krupne štitaste cvati prijatnog mirisa.

Zova cveta od aprila do juna, a potom se na mestima cvetova stvaraju plodovi, bobice koje su u početku zelene, a sazrevaju u augustu.

Zova raste na rubovima šuma i osunčanim delovima šume, na zapuštenim mestima i u blizini naselja. Poreklom je iz Evrope, ali je danas rasprostranjena širom sveta.

Sok od zove, Zova
foto: Printscreen YouTube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

U jednoj studiji koja je objavljena u magazinu "Journal of Alternative Complementary Medicine" dokazano je delovanje zove kod influence tipa B (gripa). Pacijenti koji su koristili ekstrakt zove mnogo brže su se oporavili od ostalih pacijenata koji su bili deo ove studije.

Ova studija pokazala je da su kod 93 odsto pacijenata koji su koristili ovaj ekstrakt u roku od dva dana simptomi bolesti nestali, dok je kod drugih pacijenata oporavak trajao šest dana.

Naročito je značajna upotreba zove kod snižavanje telesne temperature, jer podstiče rad znojnih žlezda.

05:05

OVA BILJKA JE BOLJA OD ANTIDEPRESIVA! Poznati travar otkrio kako možete lečiti hemoroide, regulisati mentruaciju i mnogo drugo

(Espreso/b92/Prenela P.V.9


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.